Տակո խոզի մսով և ավոկադո սոուսով

18 Մարտ 2014 Տակո խոզի մսով և ավոկադո սոուսով

Բաղադրություն`

  • 1.8 կգ տապակած խոզի միս
  • 1 թ.գ. աղ
  • 1 թ.գ. պղպեղ
  • 1 թ.գ. պապրիկա 1 թ.գ. սոխի փոշի
  • 1/2 թ.գ. սխտորի փոշի
  • 2 ճ.գ. ձիթապտղի ձեթ «Ալտերո Դե Օլիվա»
  • 237 մլ գարեջուր
  • 200-250գ կտրատված կանաչ կաղամբ
  • 3 ճ.գ. քաղցր սոուս չիլի
  • 1 լայմ, հյութը
  • 6 տորտիլա լոշիկներ (10սմ),
  • մատուցելու համար պանիր Feta, վրայից փշրելու համար
Ավոկադոյով և համեմով սոուս 
 
  • 1 ավոկադո,կտրատված
  • 1 լայմ, հյութ + քերուկ
  • 3 ճ.գ. թթվասեր կամ քամած մածուն
  • 3 ճ.գ. կտրատված թարմ համեմ

Պատրաստման եղանակ`

Տաքացնել մեծ տապակը միջին կրակի վրա և ավելացնել ձիթապտղի ձեթ: Խոզի միսը պատել աղով, պղպեղով, պապրիկայով, սոխի փոշիով և սխտորի փոշիով: Տեղադրել խոզի միսը կաթսայի մեջ: Ավելացնել գարեջուրը ըստ նախընտրության, ծածկել և եփել  3-4 ժամ թույլ կրակի վրա: 3-4 ժամ հետո բացել կափարիչը և պատառաքաղի օգնությամբ մանրացնել միսը: Անհրաժեշտության դեպքում կարելի է հավելյալ համեմել:

Կաղամբով լցոն պատրաստելու համար լցնել կաղամբը մեծ տարայի մեջ: Ավելացնել քաղցր սոուս չիլի, լայմի հյութ և մեկ պտղունց աղ:

Ավոկադոյով սոուս պատրաստելու համար բլենդերի մեջ ավելացնել ավոկադո, լայմի հյութ և քերուկ, թթվասեր կամ քամած մածուն և համեմ: Խառնել մինչև խիտ զանգված ստանալը:

Հավաքել Տակոն՝ տեղավորելով մեկ կտոր խոզի միս ամեն լոշիկի վրա և պատելով այն ավոկադո սոուսով: Վրայից ավելացնել կաղամբի լցոնը, այնուհետև փշրել մի քիչ պանիր: 

Բարի ախորժակ: